Еколуб “Зелена Хвиля” та Національний екологічний центр України продовжують проводити Екочитання. Запрошуємо вас у середу, 3 листопада, до Києво-Могилянської академії на лекцію Парнікози Івана Юрійовича, кандидата біологічних наук, члена Дружини охорони природи Києва. Тема лекції – “Охорона зубра в Україні, Польші та Білорусі”.

Лекція присвячена проблемі збереження, можливо, найрідкіснішого звіра в Україні – зубра. У лекції розкриють питання, пов’язані з поширенням, генетичною структурою популяцій, загрозами та необхідними заходами охорони зубра в Україні, а також з міфами, які супроводжують існування цих звірів в Україні. Особлива увага приділять питанню практичної охорони зубрів, і в першу чергу – від платних браконьєрських полювань. Також в лекції йтиметься про історію охорони зубрів в Україні та буде представлений досвід сусідніх Польщі та Білорусі, система охорони зубрів в яких суттєво відрізняється від української.

Після завершення лекції відвідувачів запросять до дискусії та перегляду аматорських кадрів браконьєрського відстрілу українських зубрів.

Лекція відбудеться в середу, 3 листопада, о 18:00 в 3 корпусі Києво-Могилянської академії, кабінет 213 (Зелена аудиторія).